Expo v Chaj-nan je průkopníkem zelené spotřeby

Na 4. China International Consumer Products Expo v jihočínském Chaj-nanu (Hainan) jsou návštěvníci uchváceni realistickým uměleckým dílem ve tvaru motýla, kvůli kterému se mnozí zastavují a fotografují. Bližší pohled přes kamery jejich telefonů odhalí, že „motýl“ je vyroben z různého vyřazeného plastového odpadu.

„Většina víček z plastových lahví se vyhazuje a znečišťuje životní prostředí,“ řekl Zhang Lina, umělecký ředitel Gaonas. „Recyklací víček z plastových lahví a dalšího odpadu je kombinujeme s drahými kameny, abychom vytvořili motýlí ozdoby, čímž mezi spotřebiteli podporujeme koncepty zelené spotřeby.“

Zelené prvky jsou na veletrhu všude, přičemž stále více společností přijímá zelený a nízkouhlíkový trend.

Různé oděvní značky nabízejí na výroční akci ekologické oděvy vyrobené z recyklovaných a znovu použitelných materiálů.

„Francouzská značka ekologicky šetrných bot Viròn, kterou naše společnost představila, se specializuje na výrobu bot za použití rostlinných materiálů, jako jsou zbytky jablek a kukuřičné slupky, a recyklovaná pryž a podrážky bot jsou recyklovatelné,“ řekl Deng Pihuan, zástupce ředitele projektu, skupiny Bailian Group.

Popularita nízkouhlíkových a ekologických produktů na veletrhu ukazuje, že spotřebitelé preferují zelenou spotřebu a jejich rostoucí uznání přírody a ekologické ochrany v Číně.

Na výstavní ploše Coach vzbudila výraznou pozornost nápadná červená kožená kabelka. Je vyrobena z opakovaně použitelných materiálů a je navržena pro snadnou demontáž, opravu a opětovné použití, jak vysvětlil zástupce společnosti.

„Tato taška je nádherná,“ řekl 25letý Zhang Sinan. „Za stejnou cenu jsem ochotnější koupit produkt šetrný k životnímu prostředí a přispět k ochraně životního prostředí.“

Zpráva zveřejněná poradenskou firmou PwC během veletrhu naznačuje, že udržitelná spotřeba se stala celosvětovým středem zájmu, přičemž více než 40 procent spotřebitelů je ochotno zaplatit 10procentní prémii nad průměr za produkty a služby, které zahrnují environmentální, sociální a správní (ESG) hodnoty.

Ve většině regionů Středního východu, Afriky, Indie a Číny jsou spotřebitelé ochotni zaplatit 20procentní prémii nad průměr za recyklovatelné, udržitelné a ekologické materiály a důvěryhodné produkty ESG, jak je uvedeno ve zprávě.

„Zelená spotřeba se stane důležitým růstovým bodem na spotřebitelském trhu,“ řekl Zheng Mingju, vedoucí partner maloobchodního a spotřebitelského sektoru EY Greater China.

Trend směřující k zelené transformaci v průmyslu spotřebních výrobků je stále zjevnější a zelené, ekologicky šetrné produkty a služby jsou stále populárnější, takže společnosti také kladou větší důraz na udržitelnost v produktovém designu a marketingových strategiích, dodal Zheng.

Čína nadále zdůrazňuje své odhodlání podporovat zelenou spotřebu. Oficiální zpráva o podpoře zelené spotřeby z roku 2022 stanovila cíl hluboce začlenit koncepty zelené spotřeby do roku 2025 a výrazně zvýšit tržní podíl ekologických a nízkouhlíkových produktů.


BRInfo

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *