Do maltské flotily bylo přidáno 30 nových čínských autobusů

Maltský systém veřejné dopravy ve středu přidal do svého vozového parku 30 nových autobusů King Long vyrobených v Číně, aby uspokojil požadavky rostoucího počtu cestujících.

Maltská veřejná doprava (MPT) investovala více než 8 milionů eur do nových autobusů, které jsou vybaveny dieselovou technologií Euro 6, USB nabíječkami a bezplatným WiFi.

Nové autobusy uvedli na trh ministr dopravy, infrastruktury a veřejných prací Chris Bonett a předseda MPT Felipe Cosmen.

Bonett uvedl, že investice odráží stále rostoucí poptávku po spolehlivých a udržitelných možnostech dopravy po celé zemi. Oficiální statistiky uvádějí 19procentní nárůst počtu cestujících, kteří cestovali autobusem během prvních tří měsíců letošního roku ve srovnání se stejným obdobím loňského roku, s celkovým počtem 17,2 milionu cestujících za první tři měsíce roku 2024.

Existují také plány na zavedení 120 plně elektrických autobusů s nulovými emisemi do konce roku 2025, řekl Bonnett. Ty nahradí současné autobusy s dieselovým pohonem, což by mělo vést k výraznému snížení uhlíkových emisí v sektoru dopravy, dodal.

Minulý týden přidal jeden z předních soukromých provozovatelů turistické dopravy na Maltě, Zarb Coaches Ltd., do své flotily čtyři plně elektrické autobusy Yutong.


BRInfo

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *