Vodní elektrárna v Nepálu investovaná skupinou Shuifa Group je plně ve výstavbě

Podle komise pro dohled a správu státního majetku v provincii Šan-tung (Shandong) jsou stavební práce na projektu vodní elektrárny Rasuwa Bhotekoshi v Nepálu s několika provozními plochami, které investovala a postavila společnost Shuifa Group, v plném proudu.

Vodní elektrárna Rasuwa Bhotekoshi se nachází na pravém břehu řeky Bhote Koshi ve středním Nepálu, asi 140 kilometrů severozápadně od hlavního města Nepálu Káthmándú.

Elektrárna bude mít instalovaný výkon 120 MW a navrženou roční průměrnou kapacitu výroby elektřiny 692 milionů kWh, která bude dodávána převážně do centrální oblasti Nepálu. Po uvedení elektrárny do provozu se očekává, že dodá v průměru 664 milionů kWh elektřiny ročně a vygeneruje průměrný roční příjem 39,865 milionu amerických dolarů z prodeje elektřiny.

Jako největší hydroenergetický projekt postavený čínským podnikem v Nepálu byl hydroenergetický projekt Rasuwa Bhotekoshi vybrán jako jeden z klíčových projektů v rámci Hedvábné stezky.

Dokončení projektu výrazně zmírní nedostatek elektřiny v Nepálu a také pomůže místnímu hospodářskému rozvoji a zlepší živobytí lidí v regionu Rasuwa.


BRInfo

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *