Provincie An-chuej nadále podporuje podniky při cestě do světa a přitahuje zahraniční investice

Východočínská provincie An-chuej (Anhui) bude v roce 2023 nadále podporovat místní podniky, které podnikají zahraniční obchodní cesty, aby hledaly možnosti spolupráce, řekl ve čtvrtek Fang Xu, ředitel provinčního obchodního oddělení pro Chinanews.com.

Více než 160 malých skupin podnikatelských delegací bude vysláno na 206 mezinárodních výstav a obchodních akcí doma i v zahraničí, kde se zřídí investiční styčné platformy v Evropě, Americe, Japonsku, Korejské republice, Singapuru a dalších regionech a zemích a uspořádají se zde tematické aktivity na podporu investic, uvedl Fang.

Provincie zavedla kontaktní mechanismus mezi vládními ministerstvy a nadnárodními společnostmi, aby zlepšila mechanismus vyřizování stížností pro zahraniční společnosti a posílila ochranu jejich legitimních práv a zájmů, řekl Fang.

Obchodní delegace jsou také vyzývány, aby navštívily sídla nadnárodních společností a pořádaly akce na podporu obchodu, řekl Fang a dodal, že se od podniků v An-chuej očekává, že budou aktivně investovat zahraniční investice do výrobního sektoru.

An-chuej také urychlí spolupráci expandujících mezinárodních průmyslových řetězců, podpoří rozvoj projektů spolupráce s Kazachstánem, Guineou, Filipínami, Maďarskem, Brazílií a tak dále.

Celní údaje ukazují, že obchod provincie An-chuej se zeměmi podél Hedvábné stezky zaznamenal v letech 2013 až 2022 průměrný roční růst o 12 procent. V prvním čtvrtletí letošního roku vzrostl obchod provincie se zeměmi podél Hedvábné stezky meziročně o 29,6 procenta. 57,85 miliardy jüanů (asi 179 miliard Kč).


BRInfo

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *