Skopový shaomai z města Hohhot vstupuje na seznam významných čínských snídaní roku 2022

Shaomai, pověstná místní svačina z města Hohhotu v severočínské autonomní oblasti Vnitřní Mongolsko, byla vybrána do seznamu čínských snídaní pro rok 2022, který nedávno vydala China Hospitality Association, informoval místní deník northnews.cn.

Shaomai, na rozdíl od těch v jiných čínských regionech, které obsahují mleté ​​vepřové maso, se tradičně skládá z mletého skopového masa a jarní cibulky a na základě odhodlání generací kuchařů mu zděděné kulinářské techniky propůjčují stále více charakteristických rysů toho, že je v Hohhotu významnou pochoutkou.

Ve městě, jehož jméno znamená „zelené město“, je více než 2600 shaomaiských restaurací, které napomohly zrodu rčení „Bez shaomai není Hohhot“.

Společnost Inner Mongolia Laosuiyuan Catering Management Co., Ltd., která byla vybrána jako reprezentativní mezník v regionu, se již řadu let věnuje výrobě místní lahůdky jako významného jídla pro Hohhot.

Dědictvím tradičních technik a inovací pomohla společnost vybudovat poutavou „kartu s názvem města“ a vyplnit potravní mezeru v autonomní oblasti Vnitřní Mongolsko.

Jako jeden z pokladů čínské kultury jídla přispívá shaomai velkou měrou ke zlepšení kulturní konkurenceschopnosti města Hohhot tím, že je nositelem záznamu regionální historie a tradice, zvyků v jídle a lidového umění.

Místní průmyslový řetězec také usnadňuje regionální hospodářský rozvoj a revitalizaci venkova.


BRInfo

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *