Několik měst v Číně uvolňuje opatření na podporu spotřeby

Blížící se konec roku řada čínských měst nedávno vydala nová opatření na podporu spotřeby, jako je rozšiřování spotřeby automobilů, podpora spotřeby v obchodních oblastech a vydávání kuponů, aby se posílila role spotřeby jako kotvy ekonomického růstu.

Nová energetická vozidla (NEV) jsou jednou z klíčových oblastí při podpoře spotřeby komodit. Kuang-čou (Guangzhou), jihočínská provincie Kuang-tung (Guangdong), nedávno představila řadu opatření na podporu místní spotřeby, která zahrnují zvýšení přiděleného přírůstkového počtu energeticky úsporných vozidel na 80 000 v časovém období 2021 až 2022. Město Šen-čen (Shenzhen) v provincii Kuang-tung se rozhodlo dále uvolnit omezení pro podávání žádostí o NEV, aby podpořila prodej.

V Čchüan-čou (Quanzhou), provincii Fu-ťien (Fujian) na jihovýchodě Číny, spotřebitelé, kteří kupují NEV v hodnotě více než 50 000 jüanů (asi 175 000 Kč), obdrží dotace ve výši 5000 jüanů (asi 17 500 Kč) na každé vozidlo. U některých modelů Hongqi NEV mohou spotřebitelé obdržet až 60 000 jüanů (asi 209 000 Kč) na každý vůz v korejské autonomní prefektuře Jen-pien (Yanbian) v severovýchodní čínské provincii Ťi-lin (Jilin).

Podle Cui Dongshu, generálního tajemníka Čínské asociace osobních automobilů, se očekává, že letošní celková produkce čínských NEV dosáhne 2,4 milionu, přičemž další opatření na podporu prodeje NEV by měla být zveřejněna začátkem příštího roku.

Pro města jako Peking je budování vyspělých obchodních oblastí jedním z klíčů k podpoře spotřeby. Čtvrť Čchao-jang (Chaoyang) v Pekingu rozšíří obchodní oblast San-li-tchun (Sanlitun) a postaví více než deset ukázkových obchodních ulic. Městský úřad Tchien-ťin (Tianjin) v severní Číně nedávno oznámil, že do konce roku postaví čtyři nová nákupní centra a dva přeshraniční offline obchody s elektronickým obchodem.

Ostatní města tento měsíc vydávají kupony, aby podpořily spotřebu. Tchaj-jüan (Taiyuan), hlavní město severočínské provincie Šan-si (Shanxi), vydalo cílené kupony v hodnotě 60 milionů jüanů (asi 209 milionů Kč) na podporu prodeje. Sia-men (Xiamen), provincie Fu-ťien na jihovýchodě Číny zahájila spotřební sezonu, která potrvá do 31. března 2022, s kupony v hodnotě 20 milionů jüanů (asi 70 milionů Kč) vydanými na její podporu.


BRInfo

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *