Globální vystavovatelé důvěřují nadcházejícímu CIIE

Vzhledem k tomu, že Čína od 5. do 10. listopadu hostí v Šanghaji čtvrtý mezinárodní importní veletrh (CIIE), projevili globální vystavovatelé větší zájem a důvěru při využívání nových příležitostí na čínském trhu.

Pro Kenjiho Mizutu, prezidenta šanghajské reprezentační kanceláře Japonské organizace pro zahraniční obchod (JETRO), bude CIIE jednou ze dvou největších akcí, kterých se jeho organizace letos zúčastní.

„JETRO se účastní CIIE čtyři po sobě jdoucí roky a  přilákali jsme k účasti na letošní výstavě téměř 300 japonských podniků,“ řekl Kenji Mizuta.

„S celkovou výstavní plochou 2900 metrů čtverečních, což je o 400 metrů čtverečních více než v loňském roce, doufáme, že naše produkty a služby přinesou nadcházejícím návštěvníkům zcela nový zážitek,“ řekl.

Dodal, že kvůli epidemii, která postihla investice japonských podniků v Číně, je o to důležitější posílit hospodářskou a obchodní výměnu mezi zeměmi.

„Jako první světový veletrh na národní úrovni s dovozní tematikou, což je také obrovský krok Číny k otevření svého trhu, slouží CIIE  jako platforma pro japonské podniky, aby neustále nacházely nové rozvojové příležitosti uprostřed epidemie,“ řekl.

Pákistánský podnikatel Habib Ur Rehman má v těchto dnech plné ruce práce s výstavbou stánku na výstavě.

„Čtyři roky jsem toužil po účasti na CIIE,“ řekl podnikatel, který se připravuje na propagaci solných lamp z Pákistánu na svém stánku na výstavišti o rozloze 18 metrů čtverečních.

Solné lampy, vyrobené z minerálů v horských oblastech, jsou v Pákistánu dobře známé, ale na čínském trhu jsou novinkou. „Mnoho obchodníků v Číně se velmi zajímá o naše produkty, díky čemuž jsem si naším debutem jistý,“ řekl.

„Expo je dobrou platformou, která přináší více obchodních příležitostí a dává vědět více lidem o pákistánských produktech,“ dodal.

Prostřednictvím CIIE se porcelán, hedvábné šátky a svíčky tureckého obchodníka Ramazana Tuzena staly populárními na čínském trhu.

Jeho podnikání se rychle rozběhlo a naskočilo do rozjetého vlaku prvního CIIE v roce 2018, kdy bylo v jeho obchodě v Šanghaji jen asi 500 produktů. Dnešní počet překročil 1000, přičemž roční tržby z prodeje vzrostly na více než 10 milionů jüanů (asi 34 miliony Kč).

„Snažíme se přivézt do Číny více různých produktů,“ řekl a dodal, že jako další plánuje provozovat obchody v některých městech jihočínské ostrovní provincie Chaj-nan (Hainan).

„Čína je v mých očích velmi otevřená a bezpečná země s obrovskou obchodní hodnotou,“ řekl. „Jsem šťastný, že jsem tu již 12 let.“


BRInfo

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *