Komunistická strana Číny hraje hlavní roli v posilování multilateralismu, říká bývalý řecký premiér

Komunistická strana Číny (CPC) hraje zásadní roli v posilování multilateralismu, řekl zde v úterý společnosti Xinhua George Papandreou, bývalý řecký premiér a prezident Socialistické internacionály.

„CPC a samozřejmě Čína hrají a nadále budou hrát hlavní roli v posilování mnohostranného systému,“ řekl Papandreou a ocenil roli CPC při prosazování spravedlivého systému globální správy.

Papandreou se v červenci zúčastnil summitu CPC a světových politických stran prostřednictvím video odkazu z čínského velvyslanectví v Aténách.

Při příležitosti této události srdečně poblahopřál ke 100. výročí založení CPC, ocenil filozofii zaměřenou na lidi a její úspěchy a zdůraznil potřebu spolupráce po celém světě při řešení společných výzev a společném budování komunity se sdílenou budoucností.

„Politika zaměřená na lidi samozřejmě je to, o čem si myslím, že my progresivisté po celém světě věříme, že naše politiky musejí zahrnovat lidi a bojovat proti nerovnostem, aby lidé cítili, že v systému existuje spravedlnost a naděje,“ řekl Papandreou společnosti Xinhua.

Na celém světě by měla existovat spolupráce, která by řešila hlavní výzvy, ať už jde o pandemii, finanční krizi, změnu klimatu nebo stávající nerovnosti, řekl.

„Jsme jedno společné lidstvo a tato pandemie nás přiměla si to uvědomit. Každý na celém světě si uvědomuje, že pouze pokud budeme spolupracovat, dokážeme se s těmito výzvami vypořádat,“ poznamenal.

Politické strany na celém světě mají odpovědnost podporovat větší spolupráci mezi stranami na globální úrovni, řekl.

„Musí existovat více porozumění, více solidarity, více spolupráce a politické strany mají obrovskou odpovědnost, v první řadě zastupovat své vlastní národy, a pak reprezentovat lidstvo samotné, ve spolupráci v boji proti všem těmto obtížným výzvám, které máme,“ řekl Papandreou a dodal, že se těší na pokračující spolupráci mezi Socialistickou internacionálou a CPC.


BRInfo

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *