Čína zruší dotace na nové fotovoltaické projekty v oblasti větrné energie na pevnině

Podle nejvyššího ekonomického plánovače v zemi ukončí Čína dotace z rozpočtu ústřední vlády na nové centralizované fotovoltaické stanice, distribuované fotovoltaické projekty a projekty větrné energie na pevnině.

S účinností od 1. srpna se tyto politiky zaměří na podporu efektivního využívání zdrojů a vysoce kvalitního rozvoje nových energetických průmyslových odvětví, jako jsou fotovoltaika a větrná energie, uvedla v online oběžníku Národní komise pro rozvoj a reformy.

Elektřina vyrobená z nových projektů v oblasti obnovitelné energie by podle oběžníku měla odpovídat místním uhelným výrobcům energie podle ceny, nebo by měla podle oběžníku v roce 2021 stanovit tržní cenu prostřednictvím tržního obchodování.

Od roku 2021 budou o cenách elektřiny pro nově schválené projekty větrné a solární energie na moři rozhodovat cenové úřady regionů na úrovni provincií, kde se nacházejí.

Oběžník také vyzývá místní vlády, aby zavedly politiky na podporu udržitelného a zdravého rozvoje odvětví obnovitelné energie.


BRInfo

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *