Kulturní karneval Westward Journey a tematická akce China Tourism Day začínají v úterý ve městě Lien-jün-kang

Ve městě Lien-jün-kang (Lianyungang) ve východní Číně se konal kulturní karneval nazvaný Westward Journey, jehož cílem je propagovat tradici a kulturní dědictví Středního království.

Název akce je inspirován jedním z nejpopulárnějších čínských románů stejného jména. Na jejím základě byla také vytvořena hra Fantasy Westward Journey, která se v Číně těší nebývalé popularitě – hraje ji přes 300 milionů lidí. Román je všudypřítomný v médiích, reklamách a společenském povědomí. Jeho děj vypráví příběh expedice buddhistického mnicha do Střední Asie a Indie, obsahuje řadu inspirací z čínské kultury, mytologie a folklóru i odkazy na buddhistickou filozofii.

Jedním z míst uvedených v románu je hora Chua-kuo (Huaguo), kterou hrdina navštívil. Proto poblíž města Lien-jün-kang vznikla mimořádně oblíbená turistická atrakce – scénická oblast hory Chua-kuo, která se stala hostitelem zahajovacího ceremoniálu.

Karneval, který proběhne v prosinci, si klade za cíl oživit příběh Westward Journey a také představit kulturní objekty zobrazené v románu prostřednictvím kulturních představení, výstav, prodeje produktů a workshopů.

Během akce uvidíme 10 000 kulturních a kreativních produktů Westward Journey, kulturní kreativitu a oceněná díla Westward Journey.

Karneval je doprovodnou akcí čínské konference o rozvoji elektronického obchodu a online nakupování.

V posledních letech se odvětví elektronického obchodování v Lien-jün-kang nabralo na obrátkách a online maloobchodní tržby v loňském roce překročily 55 miliard jüanů (asi 178 miliard Kč). V současné době město zaměstnává celkem 800 000 pracovníků elektronického obchodování.


BRInfo

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *