Tchien-ťin již letos vypravil stý čínsko-evropský nákladní vlak

Čínsko-evropský vlak naložený vozidly a díly, jízdními koly, náhradními díly pro stroje a předměty denní potřeby opustil severočínský magistrát Tchien-ťin (Tianjin) 1. dubna a po průchodu přes hraniční přístav Erenhot v severočínské autonomní oblasti Vnitřní Mongolsko směřoval do Mongolska, stal se stým nákladním vlakem, který byl letos z Tchien-ťinu vypraven.

Přístav Tchien-ťin se zavázal zjednodušit postupy celního odbavení nákladních vlaků, aby zajistil včasnou a řádnou nákladní dopravu. Přístav v prvním čtvrtletí roku 2021 vyřídil celkem 11 604 kontejnerů se zbožím, což je o 7,8 procenta více než ve stejném období loňského roku.

Díky vzkvétajícímu čínskému zahraničnímu obchodu od začátku roku Tchien-ťin plně využil svou roli spojky pozemních a námořních cest Hedvábné stezky a hospodářského koridoru nového euroasijského pozemního mostu k posílení kapacity řetězce služeb.

Tchien-ťin zahájil tři čínsko-evropské nákladní vlakové trasy procházející hlavními čínskými hraničními přístavy včetně Manzhouli, Erenhot a Alataw, čímž prohloubil hospodářskou a obchodní spolupráci se zeměmi Hedvábné stezky.


BRInfo

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *