Čína integruje technologii BeiDou do sportu pro mládež

Čína integruje technologie navigačního satelitního systému BeiDou (BDS) do sportu pro mládeže, aby inspirovala sportovního a vědeckého ducha mladší generace.

Nově zahájená čínská sportovní soutěž BeiDou Cup se zaměřuje na vývoj nového modelu celostátních sportovních akcí pro mládež, které jsou podle organizátora posíleny technologiemi BeiDou.

Soutěž je inovativním krokem ke zvýšení fyzické zdatnosti a vědecké gramotnosti lidí a zároveň podporuje popularizaci vědy v rámci nadcházející 12. čínské konference o satelitní navigaci v roce 2021 (CSNC2021), uvedl Yang Jian, zástupce ředitele Čínské kanceláře pro satelitní navigaci.

„Očekává se propojení technologie BeiDou se sportem, stejně jako zvýšení potenciálu inovativního rozvoje obou sektorů,“ řekl Yang.

Všechna tři kola soutěže jsou navržena tak, aby zdůraznila BDS a související technologie, a to včetně vědeckého tábora, inteligentního běhu a orientace. Určování polohy, navigace, načasování a další funkce BDS se tak spojí se světem sportu.

Teenagerům z celé země se doporučuje, aby se soutěže zúčastnili, a rodiče jsou rovněž pozváni, aby se připojili k integrovaným aktivitám rodičů a dětí.

Soutěž zahrnuje jak přípravné akce, tak finále. V rámci pravidelných preventivních a kontrolních opatření covid-19 budou předběžné akce pořádány online i offline.

The final of the CSNC2021 will be held on May 23 in Nanchang, east China’s Jiangxi Province. The CSNC2021 will focus on the most recent technological and industrial application achievements of the BDS and development trends of global navigation satellite systems.

Finále CSNC2021 se bude konat 23. května v Nan-čchangu (Nanchang) ve východočínské provincii Ťiang-si (Jiangxi). CSNC2021 se zaměří na nejnovější technologické a průmyslové aplikační úspěchy BDS a vývojové trendy globálních navigačních satelitních systémů.

Soutěž vytváří pro zemi příležitosti k prozkoumání inovativnějších způsobů, jak oživit BeiDou a sportovní průmysl. „Probíhají další sportovní akce BeiDou,“ řekl Wei Di, prezident Čínské školní sportovní federace.

Čína oficiálně uvedla BDS do provozu 31. července 2020 a otevřela nový systém BDS-3 globálním uživatelům.

Spolu s polohovacími, navigačními a časovými službami může systém BDS-3 poskytovat celou řadu služeb s přidanou hodnotou, jako jsou globální pomoc při hledání a záchraně, komunikace pomocí krátkých zpráv, pozemní a satelitní rozšíření, stejně jako přesné polohování bodů.

Jako přední čínská vesmírná infrastruktura funguje BDS podle Yanga od svého oficiálního spuštění loni v červenci hladce a poskytuje stabilní a kvalitní služby globálním uživatelům.

„BDS ohlašuje novou éru služby světu. Těšíme se, že vnese nový impulz a potenciál do různých odvětví,“ řekl Yang.


BRInfo

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *