Spotřebitelské výdaje provincie Fu-ťien se nadále zotavují z propadu po covid-19

Spotřebitelský trh ve provincii Fu-ťien (Fujian) ve východní Číně vykázal trend oživení s celkovým maloobchodním prodejem spotřebního zboží, který v roce 2020 dosáhl 1 862,65 miliardy jüanů (asi 6,137 miliardy Kč), což je mírný pokles o 1,4 procenta oproti předchozímu roku. Tento pokles je nižší než celostátní průměrný pokles o 2,5 procenta, uvádí Fujian Daily v úterý.

Na spotřebitelském trhu se online maloobchod rychle rozrostl a vyvinuly se nové obchodní formáty, jako je online nakupování a živý přenos. Online maloobchodní tržby na venkově v provincii dosáhly 269,8 miliardy jüanů (asi 886 miliard Kč), což je třetí místo v Číně z hlediska rozsahu, s meziročním nárůstem o 28,6 procenta, což vedlo k současnému oživení venkovské spotřeby a městské spotřeby.

Zelené inteligentní produkty byly navíc na spotřebitelském trhu populární. Maloobchodní prodej přenosných inteligentních zařízení a nových energetických vozidel v podnicích s ročním prodejem více než 5 milionů jüanů (asi 16 milionů Kč) se meziročně zvýšil o 54,4 procenta a 28,8 procenta.

V roce 2020 provincie Fu-ťien pevně zavedla strategii rozšiřování domácí poptávky a zahájila aktivity na podporu spotřeby. Prostřednictvím platforem vytvořených vládou se na aktivitách podílely sdružení a obchodníci a společně pracovali na urychlení uvolnění potenciálu spotřeby.

Doposud se na konzumních aktivitách během jarního festivalu v provincii podílelo více než 130 000 obchodníků. Příslušná vládní ministerstva v různých městech zorganizovala více než 500 rozsáhlých aktivit na podporu offline spotřeby a více než 5000 živých online aktivit, což účinně stimulovalo spotřebitelský potenciál obyvatel.


BRInfo

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *