Každá z 37 čínských mobilních her dosáhla v roce 2020 přes 100 milionů USD zámořských tržeb

Celkem 37 čínských mobilních her, z nichž každá získala v roce 2020 více než 100 milionů amerických dolarů ze zámoří, což je velký nárůst oproti 25 hrám v roce 2019, uvádí Shanghai Securities News Tuesday, cituje Sensor Tower, platformu pro analýzu dat mobilní aplikace.

Data z platformy ukazují, že 30 nejlepších čínských mobilních her podle zámořských výnosů vygenerovalo v roce 2020 celkové výnosy ve výši 9,24 miliardy amerických dolarů v App Store a Google Play, což představuje nárůst o 47 procent z 6,3 miliardy amerických dolarů v roce 2019.

PUBG MOBILE, online hra pro více hráčů Battle Royale vyvinutá společností Tencent Games, se umístila na prvním místě v seznamu domácích mobilních her pro rok 2020 v zámoří se ziskem 1,06 miliardy amerických dolarů.

Statistiky ukazují, že od spuštění na začátku roku 2018 vydělala hra na zámořských trzích 2,1 miliardy amerických dolarů a byla stažena více než 690milionkrát.

I produkty dalších předních výrobců her, jako jsou Lilith Games, NetEase, FunPlus a miHo Yo, byly zahrnuty do tohoto seznamu.

Neustále se zvyšující údaje o tržbách dále posílily důvěru domácích výrobců her v globalizaci.

Jako příklad můžeme uvést společnost Tencent, zpráva společnosti za třetí čtvrtletí roku 2020 ukazuje, že její tržby z mobilních her ve čtvrtletí dosáhly 39,173 miliardy jüanů (asi 131 miliard Kč), což je meziroční nárůst o 61 procent.

Firma Tencent  zjistila, že denní počet aktivních uživatelů její hry King of Glory přesahoval během roku 2020 100 milionů a stala se prvním herním produktem s takovým denním počtem aktivních uživatelů na světě.

Společnost zabývající se cennými papíry ve své výzkumné zprávě uvedla, že se očekává, že zámořské podnikání bude v budoucnu důležitým růstovým bodem pro domácí herní společnosti, a jejich potenciální prostor pro výnosy se tak může i nadále zlepšovat.


BRInfo

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *