Amazon míří na rozvíjejícího se odvětví cloudových služeb v Číně

Amazon Web Services, platforma cloudových služeb amerického technologického giganta Amazon, zvýší své investice na rostoucím trhu cloud computingu v Číně a zrychlí kroky k nabídce více cloudových služeb ve snaze podpořit digitální transformaci a modernizaci čínských podniků .

Velikost trhu čínského odvětví cloud computingu je obrovská, ale tento segment je stále ještě v plenkách, uvedl Gu Fan, generální manažer produktového managementu a strategie go-to-market ve

„Viděli jsme, že některé čínské internetové společnosti a rychle rostoucí startupy zabývající se zdravotní péčí, vzděláváním a médii mají rostoucí požadavky na cloudové služby. AWS se zavázala pomáhat čínským podnikům digitalizovat a inovovat jejich provoz a urychlit transformaci tradičních podniků ,“ řekl Gu.

Dodal, že rostoucí skupina domácích podniků využívá globální infrastrukturu a cloudové služby AWS k posílení svého globalizačního tlaku a zvýšení jejich agility s nižšími náklady.

Gu uvedl, že AWS urychlí zavádění více cloudových služeb v Číně, aby uspokojila poptávku čínských zákazníků a poskytla řešení šitá na míru pro čínský trh. V první polovině roku spustila v zemi více než 150 cloudových výpočetních služeb a funkcí.

Společnost navíc pomůže nadnárodním společnostem proniknout na čínský trh.

„Je pozoruhodné, že během pandemie covid-19 podpořily online konference, práce na dálku a výzkum a vývoj léčiv obchodní růst AWS, což vedlo více podniků k přístupu ke cloudovým službám a přechodu na digitální technologii,“ dodal Gu.

Čínská akademie informačních a komunikačních technologií uvedla, že trh veřejných cloudových služeb v Číně dosáhl v roce 2019 68,9 miliardy jüanů (228 miliard Kč), což je nárůst o 57,6 procenta oproti roku 2018. Očekává se, že trh v příštích třech letech rychle poroste a dosáhne 230,7 miliardy jüanů (765 miliard Kč) do roku 2023.

Čína je jednou z největších obchodních oblastí AWS. V roce 2016 zřídila oblast AWS China (Beijing), provozovanou společností Beijing Sinnet Technology Co. Ltd., a oblast AWS China (Ningxia), provozovanou společností Ningxia Western Cloud Data Technology Co. Ltd., v roce 2017.

AWS nyní nabízí více než 175 plně vybavených služeb, jako jsou výpočetní technika, úložiště, databáze, sítě, analytika, robotika, strojové učení a umělá inteligence ze 77 zón dostupnosti ve 24 zeměpisných oblastech po celém světě.

„AWS udává agresivní tempo na globálním trhu cloudových inovací a globální expanze. V Číně také zrychluje své investice v tomto regionu. To účinně umožňuje podnikatelům v Číně masivně podporovat adaptivní podniky,“ řekl Charlie Dai, hlavní analytik společnosti Forrester, která se zabývá obchodní strategií a ekonomickým poradenstvím.

Rovněž ukazuje, že upřednostňování strategie lokalizace je zásadní pro podniky i prodejce zaměřené na čínský trh, aby přežili nejistoty, uvedl Dai.

Příznivé politiky v oblasti cloud computingu rovněž podpořily rychlý rozvoj odvětví v zemi. Ministerstvo průmyslu a informačních technologií vydalo v roce 2018 směrnici, která navrhuje, aby do roku 2020 byl cloud computing široce vyžíván při výrobě, provozu a řízení podniků. Počet podniků využívajících v Číně cloud computing vzroste o další milion.

Výdaje na globální cloudovou infrastrukturu ve třetím čtvrtletí letošního roku nadále těží z dopadu pandemie covid-19. Celosvětový cloudový trh vzrostl o 33 procent na 36,5 miliardy USD, což je o 2 miliardy USD více než v předchozím čtvrtletí, tvrdí výzkumná firma Canalys.

Poradenství uvedlo, že Čína je druhým největším trhem pro služby cloudové infrastruktury na světě. Alibaba Cloud, pobočka skupiny Alibaba Group v oblasti cloud computingu, představovala v loňském roce na čínském trhu cloud computingu 46,4 procenta, následovaná Tencent Cloud (18 procent) a Baidu Cloud (8,8 procenta).


BRInfo

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *